Projecte “Bufet Llibre”


El del curs 2012-13 els professors de llengua catalana i castellana de Secundària ens vam proposar fer una renovació del sistema de lectura per tal de potenciar-la i encomanar l’hàbit i el gust per la lectura als alumnes. Caminant en aquesta direcció, a Llengua Catalana de 1r, 2n i 3r d'ESO i a Llengua Castellana de 3r d’ESO vam iniciar un nou projecte: el Bufet Llibre i el Buffet Libro, respectivament.

Per dur-lo a terme cada curs fem una selecció de títols actuals i clàssics que pensem que tenen una bona qualitat literària i que poden ser atractius per a la seva edat de manera que les hores de lectura (una setmanal en català i una en castellà) esdevinguin estones de foment del plaer lector. Cada alumne tria lliurement (guiat pel professor que ha llegit tots els títols i els haurà presentat de manera atractiva i engrescadora) el llibre que vol llegir i dedica l'hora de lectura a anar-lo llegint de manera autònoma i en funció del seu ritme lector. Periòdicament, el professor/a va comentant amb els alumnes si el llibre els està agradant, si n'entenen el significat, els anima a fer hipòtesis del que creguin que passarà i els motiva a seguir engrescats amb la lectura fins al final.

Enllestida la lectura, és el moment de compartir-la amb els companys de classe, recomanar-la específicament a qui creguin que li pot interessar i redactar-ne una petita ressenya que anem recollint aquí al blog per compartir-la amb tota la comunitat educativa.

A més a més, a l'aula també queda constància del seguiment de les lectures amb unes graelles on cada alumne posa un gomet de color en funció del grau de satisfacció global del llibre: verd, groc i vermell.

Vegeu també:


2 Respostes to “Projecte “Bufet Llibre””

Deixa una resposta

Contacte

Si vols posar-te en contacte amb nosaltres escriu-nos aquí

Pinterest

Segueix-nos també al Pinterest!

Pins RecentsPlease check write access permission on wp-contet directory.