Caixa per Sant Jordi 2015

jfpasjfapsofjEL CIRERER

 

L’avi de la Mariona li regala un cierer. Ella, impacient per veure’l créixer, li dóna llet, el pentina, li porta pastanagues, li fa un niu… Però tots els esforços de la petita són envà perquè l’arbre no creix.

No serà fins l’estiu següent, quan la Mariona torni de vacances al poble que descobrirà que aquell petit arbre s’ha convertit en un preciós cirerer.

 

I és que ja se sap que cada cosa té el seu temps i hem de ser pacients i saber esperar!

 

Temes:

- El valor de la paciència

- El moment precís de les coses

- Què necessiten els arbres per créixer?

- El cicle de la vida

 

Adreçat a:

- Infantil

- Cicle inicial i mitjà de Primària


 

 

LINDBERGH

 

Fa molts i molts anys vivia entre llibres un petit ratolí molt curiós i espavilat. En el món de les persones les coses havien canviat i s’havien tornat perilloses. La resta de ratolins havien marxat d’un dia per l’altre. El petit ratolí es va quedar sol i va decidir emprendre una gran aventura: volar fins a Amèrica! Com s’ho farà el petit ratolí per aconseguir el seu somni? Descobreix-lo tot gaudint d’unes il·lustracions magnífiques i molt reals que et deixaran bocabadat

 

Temes:

- L’esforç per millorar

- Fer possible els somnis

- La força de les il·lustracions


Adreçat a:

- Infantil

- Primària

- Secundària

 

 

 

EL SECRETO

 

Aquest és un d’aquells àlbums senzills però que són capaços de captivar l’atenció dels nens i nenes. Amb un fons tot blanc i un ratolí com a protagonista l’autor ens presenta la petita història d’un secret… un secret que a mesura que van avançant les pàgines va deixant de ser tan secret i va creixent i creixent…


Temes:

- Els secrets i les amistats

- El creixement d’un arbre

- El valor de compartir

 

Adreçat a:

- Infantil


 

ELS TRES PORQUETS

Si vols gaudir d’una versió diferents del clàssic “Els tres porquets” no et pots perdre aquest àlbum. El temible llop de tant bufar i bufar aconsegueix fer fora de les vinyetes als tres porquets.

A partir d’aquell moment els tres germans s’endinsen en un aventura, on coneixeran nous amics.


Temes:

- Les adaptacions creatives dels clàssics.

- El còmic

- Les noves amistats

- La valentia  


Adreçat a:

- Infantil

- Primària

 

 

 

DE VERDAD QUE NO PODÍA

 

“En Marc volia dormir. De veritat que volia. Però no podia. De veritat que no podia”. D’aquesta manera tan clara se’ns planteja el gran problema d’en Marc. La seva mare, com totes les mares, intenta de mil i una maneres que el seu fill pugui dormir, idees molt originals que no acaben de funcionar.  Finalment… dormirà en Marc? Com ho farà?


Temes:

- Les pors de la nit.

- L’hàbit d’anar a dormir

- La presència de la mare


Adreçat a:

- Infantil

 

 

 

FLOTANTE

 

Com si fos una nina russa, Flotante ens regala una història dins d’una altra, un món dins d’un altre món. A través d’unes imatges hiperrealistes i sense cap text, viatgem al món fantàstic del fons del mar i hi descobrim que el protagonista del llibre és la mirada de l’espectador, que a través d’objectes com la lupa o la lent de la càmera, descobreix un món fantàstic i ple d’històries.

La natura i la tècnica s’uneixen en aquest fascinant àlbum per fer-nos gaudir d’una narració d'infintes lectures.


Temes:

- El fons del mar

- El pas del temps

- Aprendre a mirar

- La fotografia


Adreçat a:

- Primària

- Secundària


 

EL DIARIO DE LAS CAJAS DE FÓSFOROS

 

“Tria l’objecte que més t’agradi i te n’explicaré la història”. Aquest és el punt de partida del llibre. La besnéta escull una caixa on hi trobarà tota una vida transformada en petits tresors dins caixes de llumins.

Dins de cada caixa de llumins, un record que amaga una història: una xapa, un pinyol d’oliva. El diari personal d’un nen que no sabia llegir ni escriure i tenia la necessitat d’anar col·leccionant petits objectes que explicaven la seva història.

Un àlbum que ens explica la dura vivència del somni americà de manera tendra i commovedora.


Temes:

- Els records d’una vida

- El diari personal

- La vellesa

- Avis i nets


Adreçat a:

- Primària

- Secundària

 

 

 

LOS MISTERIOS DEL SEÑOR BURDICK


Una tarda, el senyor Burdick va anar a l’oficina d’en Peter Wenders a ensenyar-li catorze il·lustracions amb el seu títol i un petit epíleg. Van acordar que l’endemà al matí les aniria a recollir per poder escriure les històries complertes de cada una de les catorze il·lustracions, però, el senyor Burdick no va tornar a aparèixer mai més…

Si voleu fer volar la vostra imaginació, observeu cada una de les meravelloses il·lustracions del senyor Burdick i inventeu-vos vosaltres mateixos la història que més us agradi.


Temes:

- Creativitat

- Imaginació


Adreçat a:

- Primària

- Secundària 

 


LA MAMA MUU I ELS LLIBRES


La Mama Muu és una vaca molt especial. Sí, menjar herba està bé, però també vol aprendre a enfilar-se als arbres, anar en bicicleta, patinar, construir una casa dalt d’un arbre… I, sobretot vol aprendre a llegir. Muu és una vaca tossuda com n’hi ha poques i, en aquesta ocasió, gràcies a la seva amiga Lina, descobrirà els secrets meravellosos de la biblioteca.


Temes:

- La valentia

- La constància i l’esforç

- L’amistat


Adreçat a:

- Primària


 

EL PISPALLIBRES


A Vila LLodriguera, cada nit es llegien llibres amb delit, fins que, de sobte, els llibres de contes dels animals de la vila van començar a desaparèixer. Qui era aquest lladre de llibres que estava deixant les biblioteques de les cases buides? Una valenta conilleta decideix resoldre el misteri.


Temes:

- L’amistat

- El món dels llibres

- La valentia i el misteri


Adreçat a:

- Infantil

- CI Primària


 

IMAGINA'T UN LLOC


“Imagina’t un lloc on d’una embranzida t’enlaires i aterres al bell punt de partida d’una nova història. Si pots imaginar-te’l, hi pots anar.”


Des d’uns estels lluents en una nit freda que es converteixen amb fanalets portats per uns patinadors sobre gel. Fins a una biblioteca on les columnes i les parets són fetes de muntanyes de llibres. Un àlbum amb unes il·lustracions impressionants que et deixaran ben bocabadat.


Temes:

- Imaginació

- Creativitat

- Il·lusions òptiques


Adreçat a:

- Infantil

- Primària

- Secundària 

 

 

LA LOLA VOLA I ALTRES HISTÒRIES HORRIPILANTS

 

Voleu saber què li va passar a la Lola, al petit Valentí, a en Mauri, en Lluc, l’Anna Helena, l’Enric i la Lisa? Aquests nens i nenes són els protagonistes de petites històries rimades i quotidianes, que fan patir els pares i riure als més petits. El quotidià fet vers i portat a l’extrem.


Set històries fantàstiques i esgarrifoses per a nens valents i adults porucs, o a l’inrevés.


Temes:

- Les normes

- El quotidià

- Les relacions amb els altres

- Els límits

- La visió de l’adult vs. la de l’infant

 

Adreçat a:

- Primària


 

ET MENJADÉ!

 

Et menjadé és la divertida història d’un llop afamat i molt innocent al que les seves víctimes enreden fàcilment. D’il·lustracions senzilles però molt expressives, amb un protagonista que es fa estimar, que apareix amb els braços creuats i cara de bona persona cridant als tots els animalons que troba “Aaahh! Et Menjadé!”


Temes:

- L’acceptació de la diferència

- No riure’s dels defectes dels altres

- L’alimentació

- L’abús de força/poder


Adreçat a:

- Infantil

- Primària

Deixa una resposta

Contacte

Si vols posar-te en contacte amb nosaltres escriu-nos aquí

Pinterest

Segueix-nos també al Pinterest!

Pins RecentsPlease check write access permission on wp-contet directory.