Caixa de contes per un món més sostenible


 

MANS A LA NATURA

 

Crea i diverteix-te reciclant!

Llibre de manualitats a partir de materials de rebuig: plats de cartó, gots, pals de gelat,… o de la natura: fulles d'arbre, flors i pedres.

 

TEMES A TREBALLAR:

- Manualitats

- Reciclatge

- Imaginació

 

ADREÇAT A:

- Infantil

- Primària

 

LA JARDINERA

 

La Lydia és una noia que marxa del camp on viu per anar a viure amb un oncle seu a la ciutat. L'oncle no riu mai i la Lydia es proposarà fer-lo somriure a l'hora que omple de colors l'edifici gris on viu.

 

TEMES A TREBALLAR:

- La constància

- L'alegria

- La paciència

 

ADREÇAT A:

- Cicle Mitjà i Superior

- 1r cicle d'ESO


YO SERÉ LOS OJOS DE LA TIERRA

 

Llibre de fantàstiques fotografies aèries que mostren la bellesa i també el patiment causat per l'home  del Planeta Terra. Cada foto va acompanyada d'un text poètic i d'una il·lustració feta a tinta. Inclou un glossari amb 100 paraules clau sobre el desenvolupament sostenible. També porta un CD amb músiques del món.

 

TEMES A TREBALLAR:

- Sostenibilitat

- Bellesa

- Responsabilitat

 

ADREÇAT A:

- Primària

- ESO

 

EL TEST BUIT

 

En Ping, un nen que és capaç de fer créixer tota mena de flors, accepta el repte de l'Emperador: el nen que faci créixer les millors flors de la llavor que ell li entregarà serà el successor del tron.

 

TEMES A TREBALLAR:

- L'honradesa

- L'esforç

- La constància


ADREÇAT A:

- P5

- Primària


WANGARI I ELS ARBRES DE LA PAU

 

Història real, basada en la vida de Wangari Maathai,  activista política i ecologista kenyana que el 2004 va rebre el Premi Nobel de la Pau per les seves contribucions al desenvolupament sostenible, a la democràcia i a la pau.

 

TEMES A TREBALLAR:

- Desenvolupament sostenible

- Esperança

- Lluita per millorar la vida del planeta

- Valentia

- Cooperació

- Pau


ADREÇAT A:

- Infantil

- Primària


OULEMBE, EL SAURÍ

 

Oulembe és un nen que viu a l'estepa africana. Aprèn del seu pare el secret de les pluges i les aigües subterrànies. Un llibre per acostar la realitat d'un poble del sud del Sàhara i ajudar a conèixer el valor de l'aigua i la necessitat d'estalviar-la.

 

TEMES A TREBALLAR:

- L'estalvi de l'aigua.

- Distribució desigual de l'aigua.


ADREÇAT A:

- P5

- Primària


CONTES PER CANVIAR EL MÓN

 

Recull de contes amb temàtiques diverses sobre la importància de canviar el món a partir de gestos petits: anar a comprar amb bossa de roba, netejar les deixalles del mar, el consum de productes solidaris, l'acollida d'animals abandonats,….


TEMES A TREBALLAR:

- El respecte pel medi ambient

- La solidaritat

- La cooperació


ADREÇAT A:

- Infantil

- Primària

- SecundàriaLAS ESTACIONES

 

Amb unes imatges senzilles però molt descriptives i sense cap tipus de text, aquest àlbum il·lustrat ens mostra el pas de les estacions i tots els canvis que se'n donen. Sovint ens preocupem de com ens afecta el temps a les persones, però poques vegades pensem en la flora i la fauna. Quins canvis afecten als animals? I a les plantes? Aquesta història cíclica que comença i acaba igual captivara tant a grans com a petits.

 

TEMES A TREBALLAR:

- El cicle de les estacions.

- La relació del pas de les estacions amb la flora i la fauna.

- Els colors de les estacions.


ADREÇAT A:

- Infantil

- Primària

- ESO


L’HORT A L’ESCOLA

 

Què vol dir tenir un hort a l’escola? Quines feines s’han de fer per tenir-lo ben cuidat? Què hi podem plantar? Amb poc text i dirigit als primers lectors, aquest llibre ens explica què hem de fer per tenir un bon hort a l’escola. Les imatges il·lustren molt bé totes les situacions que es viuen entorn un  hort. Un bon llibre per treballar vocabulari específic del tema i tenir una conversa amb els petits.

 

TEMES A TREBALLAR:

- L’hort escolar.

- Les feines i les eines de l’hort.

- Els noms d’algunes verdures, fruites i hortalisses.

- Les parts d’una planta.

- El valor de la responsabilitat.


ADREÇAT A:

- Infantil

- C.I. Primària

- ESO


EL PODER DE LES FLORS

La collita s’ha acabat, no queda ni una sola pastanaga. Mentre els conills grans busquen menjar, en Trevolí, un conillet entremaliat, troba un camp de dents de lleó que el salva d’un gran perill. A conseqüència de la seva aventura els conills ja no han de preocupar-se per tenir el rebost ple. Una divertida història amb la que podem reflexionar sobre les opcions que ens dóna la natura, i concretament les plantes.

TEMES A TREBALLAR:
- La flor de dent de lleó.

- El fet de compartir amb els altres.
- Els recursos que podem obtenir de la natura.
- L’esperit aventurer.

ADREÇAT A:
- Infantil
- C. I. Primària


COLORS DE LA NATURA

Un llibre sense fil conductor ni història on només cal gaudir de les imatges (reals, no dibuixos) i dels petits textos poètics que les acompanyen. Quina quantitat i varietat de colors existeixen! Els més petits s’ho passaran d’allò més bé parlant dels colors que trobem a la natura, als animals i a les plantes.

TEMES A TREBALLAR:
- Els colors que trobem a la natura, fauna i flora.
- La poesia acompanyada d’imatges.

ADREÇAT A:
- Infantil
- C.I. Primària


COL·LECCIÓ: PER QUÈ HE DE…?

Una col·lecció de quatre llibres que tracten diferents temes sobre el medi ambient. Amb imatges molt il·lustratives i un text senzill, aquests llibres volen transmetre el valor del respecte a la natura amb accions que podem realitzar nosaltres mateixos a casa, a l’escola, etc. Cada llibre inclou notes per a les famíles i professors i activitats lúdiques per complementar els diferents temes.

TEMES A TREBALLAR:
- L’estalvi de l’energia i de l’aigua.
- La importància del reciclatge.
- El valor de la responsabilitat per tenir cura de la natura.

ADREÇAT A:
- Infantil
- Primària

 

AL PRAT

Un fragment de la vida d’una nena que ha anat al prat amb la seva família. Seguint una papallona, la petita s’allunya del riu i per uns moments es perd entre les herbes. No hi ha més aventura, només
és un petit passeig sensorial: els sons de la natura que li arriben; el tacte de les fulles que li fan pessigolles a les cames i d’un saltamartí que se li enfila al braç; l’olor de menta fresca de les flors i la visió d’un mar d’herbes altes que li passen per sobre com una onada.

TEMES A TREBALLAR:
- La relació que podem tenir amb la natura.
- El fet de gaudir de la natura i del que ens regala.

ADREÇAT A:
- Infantil
- C.I. Primària


EN BENET I EL SEU ROURE


En Benet té un amic, un roure. Junts passen alegres les tardes de primavera i estiu. Quan arriba la tardor les fulles canvien de color i comencen a caure. En Benet convençut que l’arbre esta malalt vol fixar-ne les fulles i l’abriga. Durant tot l’hivern el nen el visita, trist, pensant que perd el seu amic. Un mati en que el sol és més tebi observa unes puntetes verdes i tendres escampades per totes les branques i que cada dia creixen i s’obren. En Benet es feliç, el seu amic s’ha salvat.

TEMES A TREBALLAR:
- L’amistat entre les persones i la natura.
- El fet de tenir cura d’un arbre.
- La relació que podem tenir amb la natura

ADREÇAT A:
- Infantil
- C.I. Primària


LA PLATJA D'EN PERE

En Pere és un nen que viu prop d'una platja plena de vida que canvia de cop quan s'enfonsa un petrolier. El cant dels ocells, el so de les onades i la sorra ben neta. Aquest és el lloc preferit d'en Pere, la seva platja. Un dia, però, tot es torna de color negre, un vaixell carregat de petroli té un accident i la platja d'en Pere ja no és la mateixa. Els ànecs als quals abans donava menjar, ara necessiten la seva ajuda. Les foques lluiten per sobreviure en un mar negre i llefiscós. Moltes persones i durant molts dies treballen per netejar les platges i el mar. Al final s'aconsegueix que tot sembli net, però quan en Pere juga a la seva platja, ja no és com abans.

TEMES A TREBALLAR:
- L’entorn natural que estimem
- El perill dels petroliers i les seves conseqüències.
- La mà de l’home a la natura.
- El respecte per l’entorn natural i animal.

ADREÇAT A:
- Infantil
- Primària
- ESO


Deixa una resposta

Contacte

Si vols posar-te en contacte amb nosaltres escriu-nos aquí

Pinterest

Segueix-nos també al Pinterest!

Pins RecentsPlease check write access permission on wp-contet directory.