Contes de sol i de dol (2014)

Aquest any ha tornat a sortir la caixa de "Contes de sol i de dol" a l'escola. A continuació us presentem les novetats de la caixa. 

A la caixa de 'Contes de Sol i de Dol' hi trobareu àlbums il·lustrats per parlar de la mort dels éssers estimats, de la mort com a part dels processos naturals, del pas de la vida, i dels processos de dol i acceptació de la mort.

Com sempre, hi hem posat àlbums que es poden treballar des de l'etapa d'Infantil fins a Secundària. Si voleu veure les ressenyes fetes dels llibres de l'any passat només heu de fer clic  sobre la imatge.

Esperem que gaudiu de la caixa!

 

 

 

 

PARAÍSO.  Bruno Gibert

Aquest conte ens parla de la mort d'un avi amb un llenguatge (visual i escrit) molt senzill i proper. L'autor acompanya el text amb senyals de trànsit, símbols i icones que segur seran ben familiars a tots els lectors i permetran afegir significat i, per què no, un toc d'humor, a aquesta interpretació de l'autor sobre què hi ha més enllà de la vida.

 

Temes a treballar:

 

- Què hi ha després de la mort?

- Què és el paradís? Tots hi anem?

Adreçat a:

Primària

Cicle inicial d'ESO

 


EL ÁRBOL DE LOS RECUERDOS. Britta Teckentrup


Aquest àlbum il·lustrat ens parla de la mort d’un amic, d’algú estimat per tots i de com et pot canviar la vida una pèrdua així. Zorro és gran, ha viscut molt i perd la força i la vitalitat que tenia. Mor un vespre d’hivern. Sol. Sol? No, poc a poc els seus amics del bosc van apareixent i l’acompanyen en aquest últim viatge, el ploren, l’enyoren i, poc a poc, el record d’allò que van viure amb ell els hi arrenca el somriure de nou.

 

Britta Teckentrup ens obre una porta a l’esperança, a pensar que no morim del tot si hi ha algú que ens manté vius en el record.

 

Temes a treballar:

- La pèrdua d’un ésser estimat.

Adreçat a:

Infantil

Primària

ESO
ESTIRAR LA POTA O COM ENVELLIM. Babette Cole.


Una manera diferent de veure la vellesa i la mort. Davant de la pregunta d’una néta sobre les arrugues i la calvície dels avis, l’àvia decideix fer un repàs vital amb una bona dosi d’humor per donar resposta a la delicada pregunta.

 

No hi ha millor manera d'explicar la vellesa que a partir d'unes imatges i un text força divertits.

 

Temes a treballar:

- El fet d’envellir

- El pas del temps

- L’experiència 

Adreçat a:

Primària
MI ABUELO CARMELO. Dani Torrent


Aquest àlbum ens parla de la manera més tendra d’aquelles activitats que comparteixen avis i néts. Del record que tenim dels nostres avis i de tot allò que ens han ensenyat.

La nostàlgia de la infantesa, el pas del temps i el record de l’avi. Un relat sentimental que arriba dels núvols a la bústia de la memoria, amb unes il·lustracions magnífiques!

 

Temes a treballar:

- La mort d’un ésser estimat

- El record de l’avi a partir d’allò que van compartir.

Adreçat a:

Primària

ESO

Deixa una resposta

Contacte

Si vols posar-te en contacte amb nosaltres escriu-nos aquí

Pinterest

Segueix-nos també al Pinterest!

Pins RecentsPlease check write access permission on wp-contet directory.